"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

Translate [Μετάφραση]

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κινήσεις Πόλης για τη ληστεία των Διοδίων



Με μια σειρά ληστρικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων, στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραδόθηκαν προς εκμετάλλευση οι δρόμοι στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες για πολλές δεκαετίες. Το δικαίωμα της γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης μετατράπηκε σε εμπόρευμα. Πραγματοποιείται στην κυριολεξία μια ληστεία σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. 

Στη ληστεία ο λαός αντέδρασε με κινητοποιήσεις και άνοιγμα των εθνικών δρόμων για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. 
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων θορυβημένη από τις λαϊκές αντιδράσεις για το χαράτσι των διοδίων, αλλά και για τη συνολική πολιτική της, προχώρησε σε διαταγές πληρωμής και απειλές για κατασχέσεις ενάντια σε αγωνιστές που κινητοποιήθηκαν, λόγω της άρνησης πληρωμής των παράνομων διοδίων και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την Αστική Δικαιοσύνη, σε τρομοκρατικές διώξεις. Μπαράζ οι κλήσεις σε δίκη με «κατηγορίες» που προκαλούν τρόμο για το ύφος τους, λες και δικάζονται τρομοκράτες ή υπόκοσμος. 
Μέσα στον Ιανουάριο οδηγούνται σε δίκες σε Κόρινθο, Λάρισα, Αττική 38 πολίτες που εναντιώθηκαν στην πληρωμή των διοδίων (36 για Αττική – Θεσσαλία και 2 για Κόρινθο), κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις φορέων και κινήσεων κατά των διοδίων. Από τους κατηγορούμενους της Αττικής ζητείται το εξοντωτικό ποσό των 500.000 ευρώ! 


Διαβάστε τη συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα

*από ΒΑΘΥ KOKKINO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου